KHAKI FARBA V INTERIÉROCH – S ČÍM KOMBINOVAŤ?

KHAKI FARBA V INTERIÉROCH – S ČÍM KOMBINOVAŤ?

Zaujíma vás, ako používať khaki v interiéroch? Na rozdiel od toho, čo by sa na prvý pohľad mohlo zdať, táto nenápadná farba skrýva pomerne veľký potenciál usporiadania – oplatí sa ju použiť, najmä ak sa z hľadiska interiérového dizajnu radi obklopujete riešeniami s o niečo menej banálnym charakterom. Najmä preto, že khaki farba je dobrou voľbou ako farba steny, tak aj ako farba nábytku alebo textílií.

AKÁ FARBA SA HODÍ KU KHAKI? ČIERNA JE VŽDY DOBROU VOĽBOU

Ak v usporiadaní svojich interiérov ochotne siahnete po tlmených a univerzálnych farbách, pričom sa opatrne vyhýbate silným kontrastom, dobrou voľbou bude khaki a čierne duo. Je však potrebné mať na pamäti, že obe tieto farby sú relatívne tmavé, takže by bolo dobré ich rozbiť svetlejšími akcentmi. Najmä ak by sa takáto kombinácia farieb použila v malej miestnosti a / alebo s miernym prístupom k dennému svetlu. V tomto type interiérov by obmedzenie len na khaki a čiernu farbu mohlo viesť k optickému zmenšeniu interiéru.

ČO SA HODÍ KU KHAKI? HNEDÉ A BÉŽOVÉ SÚ VŽDY VÍTANÉ

Neutrálne zemité farby sú vaše obľúbené farby, ktoré najviac používate vo svojich interiéroch? Potom má khaki dobrú šancu byť pre vás skvelou voľbou. Na jednej strane bude dokonale ladiť s útulnými béžovými a hnedými, na druhej strane ich jemne oživí a mierne rozbije farebnú monotónnosť (ku ktorej niekedy prejavujú tendenciu pokojné zemské farby). Takáto kombinácia farieb je dobrý nápad najmä pre tých, ktorí sa zameriavajú na útulnosť a zároveň roky snívajú o dekore – takéto farby sú jednoducho nadčasové.